dilluns, 22 d’abril del 2013

Tecnologia digital


El grup Aloma el formem quatre persones d’edats diverses. És per això que uns estem més avesats a les noves tecnologies que uns altres. Els avenços tecnològics avancen a un ritme vertiginós i, sovint, costa molt seguir aquest ritme i estar al dia del funcionament de totes les eines que hi ha disponibles. Cada un de nosaltres usa diverses plataformes per a connectar-se (PC, tablet, smartphone..) així com alguns usen programari lliure i d’altres no. 

Les principals eines amb les que hem treballat fins ara han estat:
1. El campus virtual de UOC: en aquest espai és on ens movem, és la “facultat virtual”. Per quasi tots els membres del grup ha estat una novetat a la que ens hem hagut d’adaptar, no sense dificultats i una gran dosi de paciència en anar descobrint tots els apartats i el funcionament.

2. Zotero: aquesta eina ha estat una novetat important, ja que cap dels membres del grup la coneixia. Ha estat molt útil i de ben segur que un cop acabat aquest projecte la continuarem usant amb altres finalitats, ja siguin professionals o personals.

3. Blog: alguns dels membres del grup Aloma ja tenia prèviament coneixements en relació als blogs o, fins i tot, en són autors d’algun. No obstant això, el fet d’haver-lo de construir de manera conjunta ha estat una novetat per tots i les dificultats tècniques i de funcionament (elaborar les entrades, l’aspecte, presentació...) han estat ben presents al llarg de la seva elaboració.

4. Wiki: construir una wiki és el que potser ens ha comportat més dificultats.  Els principals entrebancs amb els quals ens hem trobat són l’idioma (anglès) ja que el fet de no dominar-lo al cent per cent provoca malentesos i traves per a la seva elaboració i la inexperiència en la construcció d’espais d’emmagatzematge d’informació.





1 comentari:

  1. Jo crec que aquest és, juntament amb el treball en equip, el punt més important del treball, més enllà del que puguem dir o deixar de dir sobre el Noucentisme i Europa. L'assignatura Competències TIC en llengua catalana persegueix precisament això, que acabem dominant aquestes tecnologies i que puguem aplicar el que hem après a la UOC i més enllà de la UOC.

    ResponElimina