divendres, 24 de maig del 2013

Informació

S'acosta el moment de sotmetre el nostre treball a judici -a judici del consultor i a judici dels companys d'assignatura-, i la qualitat i el rigor de la informació adquireixen una importància cabdal. Fins ara només ho hem llegit nosaltres, el que hem dit, però aviat hi haurà uns quants parells d'ulls més que ho llegiran, i ho faran amb esperit crític.

Cal, doncs, comprovar la correcció i l'exactitud de les nostres afirmacions i la veracitat de les paraules que posem en boca d'altres. És, doncs, importantíssim citar bé i referenciar bé, i bastir una bona bibliografia i webgrafia. Bona vol dir clara, ben feta, encara que no sigui gaire àmplia.

Cal, també, polir l'enfocament del treball, arrodonir-lo, sospesar que no sigui ni feixuc ni esquifit, mirar que sigui informativament interessant, que capti l'atenció del lector i, si pot ser, fer que el lector senti curiositat pel tema que ha estat del nostre interès i vulgui saber-ne més.

Per facilitar això darrer, hem de fressar els camins -els enllaços- que marxen del treball cap a la xarxa, cal posar fàcil a tothom que llegeixi el nostre treball d'accedir a les persones i les obres que van protagonitzar el Noucentisme, l'impressionant moviment cultural, polític i social que va donar el nostre país durant les dues primeres dècades del segle passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada